Hoe decoreer ik mijn vakkenkast?


Je ziet ze steeds meer van die massale open wandkasten tegen de muur met heeeel veeeel vakken. Super handig want we zijn goed in het verzamelen van allemaal leuke spulletjes die we erin kwijt kunnen! Maar hoe zorg je er nou voor dat het een stijlvol maar toch rustig geheel blijft? Met deze blog help ik jou jouw vakkenkast te decoreren.  

 

Bewaar de rust

Allereerst: niet alle vakken hoeven vol! Het voelt misschien onnatuurlijk om hier en daar een vak leeg te laten (ik stop ook altijd alles vol..) maar dit zorgt wel voor rust. Kan je het toch niet laten om een vak helemaal leeg te laten? Zet er dan bijvoorbeeld een heel klein voorwerp in dat matched met hetgeen dat in het vak ernaast staat. Zorg dat deze een beetje aan de zijkant staat. 

 

Kleur in je wandkast

Kies een kleurenpalet dat goed matched met de rest van woon- en slaapkamer. Binnen dit kleurenpallet kan je altijd voor lichtere of donkerdere tinten kiezen. Hierbij kan je in de zomer voor wat lichtere tinten gaan en in de winter wat donkerdere. Zo heb je altijd een mooie basis en maak je het gemakkelijk tot een geheel. Wees niet te bang om hier en daar een accessoire in een opvallendere kleur te zetten, dit maakt je vakkenkast juist heel stijlvol. Je kan zelf een kleurenpalet creëeren maar er staan er ook genoeg op internet. Hieronder een voorbeeld van mijn favo kleurenpalet:

 

Decoreer met diverse accessoires

Blijf niet hangen bij een vaas of een kandelaar, speel met diverse objecten. Hier volgen een aantal tips:

 • Een of twee mandjes zijn altijd handig om wat spulletjes in te stoppen die anders rondzwerven in het huis.
 • Leg in een vak kussentjes of een plaid die matchen met de bank/bed, hiermee betrek je de kast bij je woon- of slaapkamer.
 • In een kast horen boeken, ondanks dat we veel digitaal doen heb je vast nog wel ergens een aantal boeken liggen. Rangschik ze op formaat en leg of zet ze met de rug naar de muur. 
 • Vergeet de plantjes niet! Een hangplantje die langs een ander vak naar beneden hangt geeft een speels effect.
 • Maak setjes. Zet een beeldje bij een fotolijstje, een kandelaar bij een theelichtje. Een potje met een plantje erin naast een stapel boeken. In een vak mogen meerdere items staan. 
 • Kies een eyecatcher. Zo'n kast koop je om spulletjes in te presenteren. Kies een beeldje, een kunstvoorwerp, een foto of iets persoonlijks dat de aandacht verdient. Zet deze op ooghoogte en hou de vakken hier omheen rustig. 
 • Zet niet al je items precies in het midden. 

 

Maak het persoonlijk

Je huis is jouw/jullie thuis, naast de items die je mooi vindt probeer ik ook altijd mee te geven dat je met items decoreert waar je een gevoel bij hebt of belangrijk voor je zijn. Iets dat je mee hebt gebracht van een vakantie, dat wat je toen van oma had gekregen en achter in de kast is beland, een prachtige foto van een mooi moment, je favoriete boeken, een glas dat je van iemand hebt gekregen. Je zult merken dat hiermee je huis nog meer jouw eigen, unieke plek wordt. 

 

Als laatste nog klein stappenplan: 

 1. Loop even rond in je woning en bepaal een kleurenpalet. Heb je bijvoorbeeld veel blauwe en bruine kleuren in je woning? Typ dan in google: blauw met bruin kleurenpalet. Vervolgens zullen heel veel palets verschijnen waarmee je aan de slag kan!
 2. Verzamel de items die je leuk vindt om te preserenteren. Hou hierbij het kleurenpalet in je achterhoofd. 
 3. Vullen maar! Zet de decoratie items neer, neem een stapje terug, bevalt het niet? Dan verplaats je het weer! Hiermee ontstaan de mooiste creaties. Proberen, proberen en nog eens proberen. 

 

Deze looks heb ik al voor je bij elkaar gezocht:

Sorteer op
 • Vakkenkast decoratie
  Vakkenkast decoratie

  Een vakkenkast is natuurlijk geweldig! Maar hoe zorg je nou dat het een rustig geheel blijft en het er leuk uit ziet? Nou ik geef altijd als tip om een kleuren pallet te kiezen waar je binnen blijft. Deze kan je zelf samenstellen…

 • Open kast decoratie
  Open kast decoratie

  Heb je thuis een open kast? Dan zijn deze decoratie items misschien wel iets voor jou! Als je het lastig vindt om zulke kasten te decoreren dan kan deze blog jou helpen.

  Macreme kussen rechthoek: €24,99
  Macreme kussen vierkant:…

 • Wandkast decoratie
  Wandkast decoratie

  Deze accessoires hebben grijs en zwarte tinten. Hierdoor passen ze mooi bij elkaar en kunnen ze als een basis dienen voor een wandkast. Wil je weten hoe je een wandkast het beste kunt decoreren? Bekijk dan deze blog. Het…

© 2019 - 2024 Natural Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel