Cotton ball lights

100% handgemaakt, 100% faitrade


Visie

De visie van Cotton ball lights is dat armoede en het oneerlijk verdelen van geld en middelen in de wereld een groot obstakel is voor welzijn van het individu en de gemeenschap waarin zij leven. Armoede staat de ontwikkeling in de weg en is een constante bron van spanningen en conflicten tussen individuen en groepen in deze wereld. Handel is de drijfveer voor ontwikkeling. Participatie in de wereld geeft mensen de mogelijkheid tot grotere welvaart en een betere kwaliteit van leven.

Missie

De prachtige missie van Cotton ball lights is dat ze door het creëren van handel, samen met geselecteerde partners en producenten in Chiang Mai, een positieve bijdrage kunnen leveren aan het gevecht tegen armoede. Positieve efficiëntie en duurzaamheid in relatie tot onafhankelijkheid en zelfvertrouwen voor producenten is het hoofddoel.

Doel

Het doel is om onze productiefaciliteit en de producenten te helpen verkopen zodat zij hun verkoop en winstgevendheid kunnen vergroten. Hiermee kunnen zij zelf gaan functioneren en groeien op de wereldmarkt. Verder willen ze consumenten bekend maken met het bestaan van Fair Trade producten en de kans om te participeren in deze ontwikkeling.

Organisatie

De organisatie is een kleinschalige commerciële organisatie. Ze hebben een productiefaciliteit die de Cotton Balls produceren en een agentschap die onze export activiteiten verzorgt. De winst die ze realiseren wordt vrijwel geheel terug geïnvesteerd in het uitbreiden van commerciële activiteiten voor de productiefaciliteit en onze handelspartners in Chiang Mai. Hiermee vergroten ze de werkgelegenheid in deze regio.

Controle

De controle vindt plaats op verschillende niveaus. De producenten worden gecontroleerd bij selectie en daarna jaarlijks, door FTCM op internationale standaarden zoals: werkomstandigheden, loon, kinderarbeid, gelijke behandeling van mannen en vrouwen en milieu zoals dit wordt beschreven door de World Fair Trade Organization (WFTO).

Fair trade is the best aid

Met deze slogan willen ze aangeven dat armoede en ongelijkheid in kansen op een goede en effectieve manier opgelost kunnen worden door het werken op een Fair Trade wijze. Met deze slogan dragen ze naar de consumenten uit wat de mogelijkheden zijn met Fair Trade en het bestaan van deze mogelijkheden. Wie Fair Trade producten koopt, draagt hiermee bij aan de veranderende kansen voor mensen in ontwikkelingslanden op het gebied van inkomen, werkgelegenheid, ontwikkeling en perspectief.

De fairtrade regels en standaarden zijn belangrijk voor eerlijke handel!

  • Geen kinderarbeid
  • Kansen voor achtergestelde producenten
  • Gelijke beloning voor mannen en vrouwen tegen gelijke werkzaamheden
  • Betaling van leefbare vergoeding
  • Het vermijden van beschermde/verboden grondstoffen
  • Het vermijden van giftige stoffen - Werken in een veilige en schone werkplek
  • Belangstelling voor welzijn op sociaal-, economisch- en milieu- vlak
  • Betaling vóór productie (50% bij bestellen en 50% bij verzending)
  • Het volledige regelement en standaarden zijn te vinden in de Code of Practice van de World Fair Trade Organization die FTCM steunen. Partners, leden en producenten dienen zich ook te houden aan deze standaarden.
Sorteer op
Geen resultaten gevonden. Probeer andere filters te gebruiken.
© 2019 - 2024 Natural Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel