Onderhouds- en veiligheidsinstructies


 

Hout producten

Houten producten zijn enigszins gevoelig voor temperatuur- en vochtigheidsschommelingen. Het gebruik in een te droge atmosfeer kan zorgen voor werking (kromtrekken of breken) van het hout. Te nat is echter ook niet goed. Een relatieve vochtigheid tussen de 50 en 70% is ideaal.

Alle tafelaccessoires zijn afgewerkt met een voedselveilige lak. De producten kunnen worden afgewassen met een lauwwarm sopje, maar zijn niet bestendig voor de vaatwasser. Niet in water laten weken. Is de lak afgesleten dan is het aan te bevelen het product van tijd tot tijd in te wrijven met een doek met daarop een klein beetje walnoten- of slaolie. Om uitdroging te voorkomen dient u het hout nooit in direct zonlicht of in de buurt van een verwarming te bewaren. De houten planken zijn hard genoeg om te dienen als snijplank en zacht genoeg om het mes scherp te houden. Het is onvermijdelijk dat er bij gebruik snijkrassen ontstaan.

 

--

Kandelaars

Voor houten kandelaars geldt het veiligheidsadvies voor het branden van kaarsen:

  1. Houd een brandende kaars altijd in het zicht.
  2. Verzeker jezelf ervan dat de kandelaar stabiel staat, op een hittebestendige ondergrond. Dit voorkomt schade aan de ondergrond en voorkomt dat glas kan barsten of breken.
  3. Brand een kaars niet geheel op. Doof de vlam voordat die te dicht bij de houder komt.

 

© 2019 - 2024 Natural Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel