Housewarming 

                                                                                                 

 

Wat is een housewarming?

Een housewarming wordt eigenlijk gegeven door mensen die trots zijn op hun nieuwe huis. Vaak is er geschilderd, verbouwd en het helemaal eigen gemaakt. Dit laten ze dan ook graag aan iedereen zien! Deze gewoonte is overgewaaid uit, hoe kan het dan ook, Amerika. Een leuk feitje is dat de term is ontstaan doordat vroeger vrienden en familie hout naar het huis brachten om het vast te verwarmen voor dat er een kachel was. Maar hoe werkt nou zoiets?

Hoe organiseer je een housewarming?

Nou daar is eigenlijk geen concreet antwoord voor. Net als bij een verjaardag doet iedereen het weer anders. De een doet het 's middags en de ander 's avonds. Naar mijn mening is het belangrijkste dat het huis verwarmt wordt met liefde van iedereen die je wilt verwelkomen. Hoe groot of klein je het ook wil maken zorg dat je doel blijft dat je trots je huis kan laten zien. Maak je vooral niet te druk om de rest. Anders stel je jezelf achteraf misschien toch teleur. Hieronder heb ik een aantal tips beschreven waarmee je het jezelf wel een stukje makkelijker kan maken:

Uitnodiging

Een feest begint altijd met een uitnodiging. Hiervoor heb je de leukste kaartjes! Maar je kan natuurlijk ook gewoon een appje sturen. Vergeet hierin niet te vragen of je gasten zich willen afmelden wanneer ze niet kunnen. Ook is het handig om een cadeautip te geven. Een cadeaubon is bijvoorbeeld altijd handig omdat je dan zelf uit kan zoeken wat je leuk vindt!

Muziek

Maak van tevoren een playlist, het is vervelend om steeds een nieuw liedje in de wachtrij te moeten zetten terwijl je gasten er zijn. Met een playlist kan je van tevoren ook een beetje de sfeer bepalen. Bijvoorbeeld als je het rustig wilt houden in verband met de nieuwe buren. Over de nieuwe buren gesproken, vergeet deze niet uit te nodigen. Er zijn zelfs housewarming playlists in spotify te vinden! Je kunt natuurlijk ook gewoon je favoriete radiozender opzetten.

Eten en drinken

Een hapje is leuk, maar zorg dat je niet alleen maar bezig bent in de keuken. Bereid wat hapjes voor die je tijdens je housewarming kunt uitdelen. Sommigen kiezen er ook voor om een buffet te laten komen of een bqq te doen. Zoals ik al zei je kunt het zo groot maken als je wil! Naast dat je zelf de drankjes kunt uitserveren kan je het bezoek in de loop van de tijd ook wijzen waar de koelkast is. Zet dan wel glazen klaar zodat ze niet hoeven gaan zoeken. 

Housewarming versiering 

Een housewarming is natuurlijk een feest en daar hoort versiering bij. Kandelaars met gezellige kaarsjes maken het al snel gezellig! Maar ook vlagentjes, balonnen en confetti zijn hartstikke welkom bij een housewarming. Deze versiering heb je natuurlijk maar een keer nodig dus je kunt er ook voor kiezen om deze zelf te maken. Knip bijvoorbeeld wat huisjes uit kranten en hang deze aan een stuk touw. 

Bescherm je huis!

Je huis is natuurlijk net af en helemaal nieuw! Door veel mensen wordt ervoor gekozen om een huiswarming in de zomer te geven. Het feest is buiten en de gasten worden in groepjes door het huis rond geleidt. Is hier geen mogelijkheid voor? Zorg dat dat je de meubels en vloer goed beschermd. Wij hebben altijd een grote rol stucloop in de kast liggen die we steeds opnieuw met een feest neer leggen. Daarnaast halen we de vloerkleden eruit en leggen we tafelzijl op tafel. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om een laken over de bank te leggen. Natuurlijk ga je er van uit dat de gasten het netjes houden maar beter voorkomen dan genezen. 


Zoek je nog een origineel housewarming cadeau klik dan op de onderstaande button 'originele cadeaus'.

 

 

Sorteer op
Geen resultaten gevonden. Probeer andere filters te gebruiken.
© 2019 - 2024 Natural Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel