Handgemaakte woonaccessoires

Wij vergeten vaak hoe producten gemaakt worden omdat ze kant en klaar voor ons in de winkel getoond worden. Vroeger kon je zien hoe een goud smid bezig was. Hoe meer je weet over hoe een product gemaakt is hoe meer dat je het product en de mensen die het maken gaat waarderen. Dit probeer ik een beetje terug te brengen door bij elk product te beschrijven waar en wanneer het kan ook hoe het gemaakt is. Daarnaast kan je bij ieder merk (onder eerlijke merken) lezen hoe ze te werk gaan. 

                                               

Voordelen handgemaakte producten: 

Ieder item is uniek. Stuk voor stuk worden de producten met de hand gemaakt. Dit maakt dat er kleine verschillen in het zelfde product ontwerp kunnen zitten. Neem als voorbeeld de handgemaakte muurvazen van Nkuku. Het metaal wordt met traditionele gereedschappen vakkundig om het glas gesoldeerd; dit handgemaakte proces betekent dat er lasmarkeringen zijn op de naden van elk stuk, een kenmerk waar we van houden omdat het het verhaal vertelt over hoe het product is gemaakt.

                                                 

De liefde en tijd die in een product wordt gestopt zie je terug in de kwaliteit en originaliteit. Er wordt niet gewerkt met een enorm hoge tijdsdruk zoals bij de massa productie. Dit zijn kunstenaars die met veel aandacht iets moois willen creëeren. Dit is ook de reden waarom er geen oneindig veel van een item wordt gemaakt. Heb je een handgemaakt product in bezit? Dan zal je deze niet vaak bij anderen tegenkomen.                        

Traditioneel vakmanschap komt terug en dat zorgt voor veel unieke ontwerpen. Het combineren van traditioneel vakmanschap en onze woontrends is een hele uitdaging maar niet onmogelijk! Veel tijd wordt er gestopt in de meest unieke productontwerpen en in overleg worden deze met de kunstenaars tot leven gebracht. Daarnaast wordt er in dit productieproces gedacht aan het milieu. Een extra uitdaging die het product NOG unieker maken. 

                                

De merken combineren onze woontrends, traditioneel vakmanschap en milieuvriendelijke materialen voor de meest originele handgemaakte woondecoratie. Dat is knap! Ik ben dan ook trots dat ik deze producten mag verkopen! 


 

Sorteer op
 • -20%

  Bloempot riet- waterdicht
  Bloempot riet- waterdicht

  Een prachtige bloempot van riet met een waterdichte binnenkant. De binnenkant bestaat namelijk uit gerecycled plastic. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat hij lekt! De buitenkant is gemaakt van riet, oftewel rotan. Het is…

  € 27,50 € 22,00
 • -20%

  Decoratief blad
  Decoratief blad

  In de vorm van een bananenblad en gemaakt van bananenblad, maakt het decoratieve blad van Urban Nature Culture de cirkel perfect rond. Terwijl de bladeren van de bananenplant vaak verloren gingen, worden ze nu gebruikt om een…

  € 16,95 € 13,56
Sorteer op
© 2019 - 2023 Natural Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel