Original home wil groen leven en ontwerpen hun producten met respect voor planeet en haar mensen. Het doel van het merk is om interieurobjecten te creëren die origineel en duurzaam zijn en tegelijkertijd bijdragen aan een maatschappelijk doel. Original home wil jou dichter bij de natuur brengen en je inspireren om je huis, kantoor of andere ruimtes op je eigen originele manier te ontwerpen en karakteriseren.


Milieuvriendelijke materialen

De oorsprong van de producten ligt bij de natuur. Ze streven ernaar om een negatieve impact op ons ecosysteem te minimaliseren en gebruiken natuurlijke, organische, biologische afbreekbare niet-giftige en milieuvriendelijke materialen zoals snelgroeiende planten zoals zeegras, jute of bamboe. Er ligt een sterke focus op recycling en het gebruiken van materialen die anders als afval beschouwd zouden worden. Zoals bijvoorbeeld hout uit huizen, schuren, boten en vrachtwagens, tak- en wortelhout en katoen. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam en milieubewust, ze kenmerken de unieke look & feel van de producten van Original Home. Daarnaast wordt er uit liefde voor dieren geen bont, leer, wol, dons of zijde gebruikt.

--

100% eco- ontwerp

Als ontwerpinspiratie wordt de natuur gebruikt, dit zie je terug in de organische vormen. Het authentieke karakter van de materialen in de producten wordt behouden. Het moderne maar tijdloze design van de producten past gemakkelijk in elk interieur.

--

Vakmanschap

Original home is geen voorstander van goedkope massaproductie, maar staan voor vakmanschap en kleinschalige productie. De producten zijn vakkundig handgemaakt door ambachtslieden uit Indonesië en Bangladesh. Ze zijn zorgvuldig gemaakt met traditionele vaardigheden en traditionele gereedschappen zoals het handgetouw en het spinnewiel. Elk item is uniek.

--

100% origineel

De combinatie van individueel handgemaakte items van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen en organische vormen veroorzaakt kleine variaties in maat, vorm en kleur. Dit wordt als charme beschouwt. Items zijn niet 100% perfect maar wel 100% origineel.

--

Sociaal

Er wordt gericht op kleine producenten en huisnijverheid. Kleinschalige industrie bestaat nog steeds in ontwikkelingslanden en ondersteunt de levensstijl en aard van lokale mensen in landelijke dorpen. Ze geloven in het werken aan een betere welvaartsverdeling door kleinschalig ondernemerschap. De toeleveringsketen wordt efficiënt beheert zodat de stappen van ambachtsman tot consument zo kort mogelijk zijn. Dit stimuleert lokale ondernemers op een duurzame manier samen te werken met plattelandsgemeenschappen in ontwikkelingslanden. Ze verankeren zich in de principes van eerlijke handel van partnerschap, gelijkheid, transparantie, eerlijke prijzen en lonen en veilige arbeidsomstandigheden. Kinderarbeid is uiteraard verboden. Het doel is om deze omstandigheden te verbeteren, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.

Sorteer op
 • -20%

  Handgemaakte kussenhoes-bamboe groen 60 x 60
  Handgemaakte kussenhoes-bamboe groen 60 x 60

  Deze zachte kussenhoes van 100% handgesponnen katoen is met de hand geverfd en handgemaakt op een traditioneel weefgetouw in een klein dorpje in het midden van Java, Indonesië. De kleine, door een familie gerunde handgeweven…

  € 42,95 € 34,36
 • -20%

  Handgemaakt rechthoekige kussenhoes- bamboe groen 40x60
  Handgemaakt rechthoekige kussenhoes- bamboe groen 40x60

  Dit prachtige bamboe groene kussen brengt rust in het interieur. Hij is lekker zacht doordat hij met de hand geweven en gesponnen is. Dit product is gemaakt in een door een familie gerunde fabriek. Heel milieuvriendelijk en ook…

  € 37,95 € 30,36
© 2019 - 2024 Natural Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel