Amandla

Achter het merk Amandla zitten Suzanne en Daan. Amandla betekent in zuidelijk Afrika “kracht, vermogen tot”. Dit is precies wat Amandla wil zijn: mensen in hun eigen kracht laten staan en laten groeien. Amandla doet dat door een langdurige fair trade handelsrelatie op te bouwen en te onderhouden met producenten van serpentijn beelden.


Eerlijk handelen

Het doel van Daan en Suzanne is het helpen van Zimbabwaanse kunstenaars om hun spullen te verkopen. Ze handelen rechtstreeks met de beeldhouders. De reden hiervan is dat tussenhandelaren vaak beelden voor een schijntje kopen wanneer de kunstenaars krap zitten zoals bijvoorbeeld wanneer er schoolgeld betaald moet worden. Hierbij houden ze zich aan de fairtrade criteria van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en de World Fair Trade Organisation.

Suzanne en Daan hebben beiden een sterke band met Afrika. Daan woonde en werkte 11 jaar in verschillende landen in Afrika. Vooral z’n tijd als manager van een sociale werkplaats in Zimbabwe, legde de basis voor zijn band met het land. Corine reist regelmatig naar verre streken en heeft een tijd in Kenia gewerkt. Samen met kunstenaars ontwikkelt ze nieuwe ontwerpen.

--

Beelden van Serpentijnsteen

De prachtige beelden worden gemaakt van Serpentijnsteen. Pas een aantal decennia geleden werd in Zimbabwe ontdekt dat deze steensoort prima basismateriaal is voor het maken van beelden. Deze steen ligt op diverse locaties in Zimbabwe dicht aan het oppervlakte. Verschillende grootte brokstukken worden uitgehakt en de scherpe en onregelmatige randen worden verwijderd. De vrouwen schuren vervolgens de beelden helemaal glad met maar liefst 8 gradaties schuurpapier. Dit kost bijna net zo veel tijd als het creëren van de beelden. Om vrouwen minder afhankelijk te maken van de man worden zij direct uitbetaald. De beelden gaan dan naar de kunstenaars. Deze verwarmen de beelden en behandelen ze met was. Hierdoor ontstaat de kenmerkende diepe, intense kleur. Kunstenaars vormen met gevoel voor precisie en de juiste verhoudingen diverse figuren uit deze bijzondere steen. Elk beeld is uniek dankzij de combinatie van de prachtige kleuren en patronen én creativiteit van de kunstenaars.

Sorteer op
  • Handgemaakt beeld- gezin 3
    Handgemaakt beeld- gezin 3

    Wil jij een beeldje dat staat voor jullie gezinnetje? Dit beeldje van serpentijnsteen heeft een moderne uitstraling. Het beeld staat voor familiegeluk, een prachtige betekenis. Hij is met de hand gemaakt door kunstenaars in…

    € 27,96
© 2019 - 2024 Natural Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel